Loader
Home
Pythagoria School of Music, Latsia, Nicosia, cyprus
15497
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15497,bridge-core-3.1.4,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η Πυθαγόρεια Σχολή Μουσικής ιδρύθηκε το 2004 στα Λατσιά από τον κύριο Λευτέρη Χρυσοστόμου, ο οποίος ήθελε να φέρει μία μεγάλη και σοβαρή αλλαγή στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης.

Η Σχολή αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και σεβόμενη τις προσωπικές επιθυμίες των σπουδαστών, προωθεί τη διδασκαλία σε ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον, δίνοντας έμφαση στην κοινωνική, συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη του κάθε παιδιού.

Μία ομάδα καταξιωμένων και έμπειρων μουσικών προσφέρει υψηλού επιπέδου διδασκαλία σε άριστα διαμορφωμένες αίθουσες, συνδυάζοντας αρμονικά τη διδασκαλία της θεωρίας της μουσικής και την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που αποκομίζουν οι μαθητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Τα μαθήματα προσφέρονται  σε σπουδαστές όλων των ηλικιών για χόμπι ή μελλοντικές σπουδές.

Επιπλέον, προσφέρονται αναγνωρισμένες εξετάσεις (Ελληνικές και Αγγλικές) σε όλα τα τμήματα, προετοιμασία για εισαγωγή σε πανεπιστήμια, καθώς επίσης και συμμετοχή των σπουδαστών σε παραστάσεις και διαγωνισμούς!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Η Σχολή προσφέρει μία μεγάλη γκάμα από διδασκαλία μουσικών οργάνων. Όποιο είδος μουσικής και να σας ενδιαφέρει, κλασικό, μοντέρνο ή παραδοσιακό, η Σχολή είναι σε θέση να σας καθοδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση εκμάθησης μουσικού οργάνου, είτε για μελλοντικές σπουδές στον κλάδο ή απλά για χόμπι.

Παραδίδονται από έμπειρους και προσοντούχους καθηγητές μουσικής μαθήματα για τα ακόλουθα μουσικά όργανα:

Η κλασική κιθάρα ανήκει ως είδος στα χορδόφωνα και με αυτήν παίζεται κυρίως κλασική μουσική, αν και χρησιμοποιείται ευρέως και σε άλλου τύπου ρεπερτόριο. Στην κλασική κιθάρα χρησιμοποιούνται τα δάκτυλα και όχι η πένα. Η διαφορά από την ακουστική κιθάρα σε ζητήματα τεχνικής κατασκευής και ήχου είναι πολύ μεγάλη, παρ’ όλο που η εξωτερική εμφάνιση ενίοτε ξεγελά. Το μέγεθος κάποιας κλασικής κιθάρας είναι συνήθως 2/4, 3/4 ή 4/4.
Ακουστική κιθάρα λέγεται η κιθάρα η οποία για την παραγωγή ήχου χρησιμοποιεί μόνον ακουστικές μεθόδους, εν αντιθέσει με την ηλεκτρική κιθάρα, της οποίας ο ήχος παράγεται μέσω ηλεκτρονικής ενίσχυσης. Ως είδος προήλθε από την κλασική κιθάρα. Με την ακουστική κιθάρα παίζεται κυρίως σύγχρονη μουσική (ποπ, ροκ, κ.ά.). Ως πλήκτρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλών ειδών πένες ή τα δάκτυλα, εφ’ όσον οι χορδές είναι αρκετά μαλακές. Η ακουστική κιθάρα βρίσκεται συνήθως σε μέγεθος 4/4.
Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο μπορεί έπειτα να ενισχυθεί από ένα σύστημα ενισχυτή-ηχείου. Το σήμα που προέρχεται από την κιθάρα μπορεί κάποιες φορές να διαφοροποιηθεί με εφέ, όπως το βάθος, ή να παραμορφωθεί. Ενώ οι περισσότεροι τύποι ηλεκτρικής κιθάρας φέρουν έξι χορδές, απαντώνται και επτάχορδες, οι οποίες χρησιμοποιούνται από κάποιους μουσικούς της τζαζ και της μέταλ μουσικής. Υπάρχουν επίσης και δωδεκάχορδες ηλεκτρικές κιθάρες (με έξι (6) ζεύγη χορδών), οι οποίες απέχουν διάστημα μιας οκτάβας και τις συναντάμε κυρίως σε μουσικά είδη όπως το τζανγκλ ποπ και το ροκ.

Το Μπουζούκι είναι λαουτοειδές έγχορδο λαϊκό μουσικό όργανο, με αχλαδόσχημο αντηχείο (σκάφος) από επιμήκεις ξύλινες λουρίδες, τις ντούγιες, και μακρύ βραχίονα, το μπράτσο ή μάνικο με κλειδιά στην άκρη για το χόρδισμα (κούρδισμα). Κατά μήκος του βραχίονα υπάρχουν λεπτά, μεταλλικά ελάσματα, κάθετα προς τον επιμήκη άξονα του βραχίονα, που σφηνώνονται σε μία λεπτή σχισμή και λέγονται τάστα. Τα διαστήματα ανάμεσα στα τάστα, οριοθετούν την απόσταση του ημιτονίου.

 

Το σύγχρονο μπουζούκι διαθέτει τρεις (3) ή τέσσερις (4) διπλές χορδές τις οποίες χτυπά ο μουσικός με ένα μικρό πλήκτρο την πένα. Αρχικά, το μπουζούκι έφερε τρία ζεύγη μεταλλικών χορδών κουρδισμένων σε τόνους ΡΕ-ΛΑ-ΡΕ (υπάρχουν επίσης αναφορές για επτάχορδα ή και οκτάχορδα τριφωνικά μπουζούκια πάλι σε χόρδισμα ΡΕ-ΛΑ-ΡΕ, με τη διαφορά ότι η μπάσα ΡΕ και άλλοτε και η ΛΑ αποτελούνταν από 3 χορδές), ενώ αργότερα απέκτησε τέταρτο ζεύγος και κούρδισμα ΝΤΟ-ΦΑ-ΛΑ-ΡΕ (πάλι ανά ζεύγος). Παλιότερα τα κουρδίσματα (ντουζένια) άλλαζαν ανάλογα με τον μουσικό δρόμο (μακάμ) της εκτελούμενης μελωδίας. Οι τρόποι αυτοί διατηρήθηκαν μέχρι τον μεσοπόλεμο και χάθηκαν οριστικά με την επικράτηση του τετράχορδου.

Ως Φωνητική ορίζεται η επιστημονική μελέτη των γλωσσικών ήχων και της ανθρώπινης ομιλίας και επικοινωνίας. Αντικείμενο μελέτης της επιστήμης αποτελούν οι φυσικές ιδιότητες των φώνων (phones), αλλά και των μη-γλωσσικών ήχων. Η επιστήμη της φωνητικής εξετάζει την παραγωγή των ήχων (αρθρωτική φωνητική), την πρόσληψή τους (ακουστική φωνητική) και την κατανόησή τους (αντιληπτική φωνητική).

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Σε ποια ηλικια μπορει να ξεκινησει καποιος μαθηματα μουσικης;

Ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσει κάποιος να μαθαίνει οτιδήποτε. Αρκετοί είναι αυτοί που ξεκινούν μαθήματα μουσικής στην ηλικία των είκοσι ή και μεγαλύτεροι. Ο σπουδαστής πρέπει να είναι περίπου έξι ετών για να ξεκινήσει να μαθαίνει κάποιο μουσικό όργανο.

Τι τμηματα προσφερονται και ποια η διαρκεια των μαθηματων ανα βδομαδα;

Η Σχολή μας προσφέρει ατομικά και ομαδικά μαθήματα διάρκειας 45 ή 60 λεπτών. Οι ακριβείς ημέρες και ώρες αποφασίζονται από κοινού μαζί με τον σπουδαστή, πριν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους. Με την πάροδο του χρόνου και καθώς ο μαθητής εξελίσσεται, είναι εφικτή η καθιέρωση έξτρα ωρών διδασκαλίας (χωρίς επιπλέον χρέωση), κατά τις οποίες ο μαθητής συμμετέχει σε μουσικά σύνολα μαζί με άλλους μαθητές. Απώτερος στόχος είναι η εξοικείωση, η αρμονική συνύπαρξη και φυσικά ο συγχρονισμός των μαθητών μεταξύ τους.

Υπαρχει η δυνατοτητα δοκιμαστικου μαθηματος πριν απο την αποφαση των σπουδαστων για φοιτηση στη Σχολη;

Όλα τα παιδιά – σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστικό μάθημα πριν την απόφαση για φοίτησή τους. Σε καμία περίπτωση το δοκιμαστικό αυτό μάθημα δε δεσμεύει τους γονείς ή τους σπουδαστές με τη Σχολή.

Κατα τη διαρκεια της χρονιας οι μαθητες λαμβανουν μερος σε καλλιτεχνικες παραστασεις της Σχολης;

Όλοι οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε διάφορες παραστάσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οι εμπειρίες των παραστάσεων δίνουν στα παιδιά αυτοπεποίθηση και παράλληλα διαμορφώνουν ένα πιο ποιοτικό χαρακτήρα μέσα από το πλούσιο ρεπερτόριο και την ομαδική δουλειά.

Ποιες εξετασεις προσφερει η Σχολη;

Η Σχολή προσφέρει Ελληνικές και Αγγλικές (Associated Board of the Royal Schools of Music (ABRSM), Trinity Guildhall και Rockshool) αναγνωρισμένες εξετάσεις για όλα τα τμήματα που διαθέτει. Όλα τα διπλώματα είναι αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και από το σύνολο των πανεπιστημίων του εξωτερικού. Συνεπώς, ανεξάρτητα από το μουσικό όργανο και το επίπεδο που θα φτάσει κάποιος, τα διπλώματα που θα πάρει από τη Σχολή μπορούν χρησιμοποιηθούν ως επιπρόσθετο προσόν για την εισαγωγή του σε πανεπιστήμια του εξωτερικού!

ΝΕΑ / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ    Αγιασμάτων 25, 2230, Λατσιά
    Λευκωσία, Κύπρος

    Email: info@pythagoriaschoolofmusic.com

    Τηλέφωνο Επικοινωνία: 99324900